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9904360L

April 29, 1999

Dear **************:

Thank you for your email regarding hotel occupancy tax.

You are correct that a city housing authority is a local government entity.  

However, city housing authorities organized under Section 392, Local Government 

Code, are exempt for state, municipal, and county hotel taxes.

Section 392.005, Local Government Code, provides that "the authority and the 

authority's property are exempt from all taxes and special assessments of a 

municipality, a county, another political subdivision, or the state."

Should you have any further questions, please feel free to contact me at 

1-800-531-5441, extension 3-3849 or e-mail me at 

Sincerely,

Kirk Davenport

Tax Policy Division
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